Campania „Dacă voi nu veniţi la noi, venim noi la voi”


Timp de trei zile, reprezentanţi ai Bibliotecii Municipale „St.L. Roth” din Mediaş au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din Bazna, Moşna şi Dîrlos în cadrul Campaniei ” Dacă voi nu veniţi la noi, venim noi la voi „.

Această campanie a avut ca obiectiv atragerea şi familiarizarea publicului tânăr cu Biblioteca şi prezentarea colecţiei de Enciclopedii, oferite în cadrul Proiectului „Biblioteci Înfrăţite 2009” de către Biblioteca Judeţeană „ASTRA” Sibiu. Am organizat şi concursul „Cel mai bun cititor”, la care au participat elevi ai claselor V-VIII. Cei buni cititori care s-au calificat în competiţie, au fost: de la Şcoala cu clasele I-VIII Dîrlos – Bleahu Ionela Antoaneta şi Mărgescu Maria, de la Şcoala cu clasele I-VIII Bazna: Moldovan Roxana, iar de la Şcoala cu clasele I-VIII Moşna: Rus Marius. Ei s-au întrecut, citind pe roluri povestea „Muzicanţii din Bremen” scris de Fraţii Grimm.

Vineri, 6 noiembrie 2009, la sediul Bibliotecii a avut loc premierea la Concursul „Cel mai bun cititor”, fiind declarată câştigătoare de către juriu, dar şi de către public, prin aplauze, eleva Moldovan Roxana din Şcoala cu clasele I-VIII, Bazna.

Copiii din Clubul „Pusteblume”, condus de doamna Edith Tulai – Depner, au prezentat în limba germană, cu figurine create chiar de ei, povestea ” Muzicanţii din Bremen”.

În cadrul acestei manifestări au avut loc şi alte momente artistice pregătite de elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Blăjel: o scenetă intitulată sugestiv ” Tinereţe fără să înveţe şi viaţă fără de carte” şi un minispectacol cu grupul de elevi ce au încântat publicul prin cântecele lor, interpretate la flaut.

Un punct în acest program, l-au avut şi copiii din Clubul Talentelor care au prezentat un dans medieval şi o piesă de teatru, compusă de ei: „Poveste din Cetatea Soarelui de Mai”.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Noiembrie 9, 2009.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: