Wladimir Pesántez a cântat pentru cititorii medieşeni


Într-o atmosferă intimă, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Municipale „St.L.Roth” Mediaş, ultima zi a Festivalului Cititorului, ediţia a III-a s-a încheiat cu poezie şi muzică. Cei prezenţi s-au putut bucura de muzică latino – americană interpretată de artistul Wladimir Pesántez.

Wladimir Pesántez s-a născut la Quito (Ecuador), în 1967. Desfăşoară activităţi artistice şi literare în domenii ca teatru, muzică şi poezie. A jucat şi a pus în scenă diferite piese de teatru, în colaborare cu companii independente. Cantautor apreciat în ţara sa şi în străinătate, a susţinut recitaluri de muzică şi poezie în case de cultură, teatre, spaţii publice, străzi şi pieţe. A studiat canto la Conservatorul din Luxemburg, fiind totodată absolvent al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Între 1999 şi 2002 cântă în corul Operei Naţionale din Bucureşti. Din 1990 începe să publice în revista literară „Pedrada Zurda” din Ecuador.

Din 1997 publică volumul de poezii „Empirias”, volum în limba spaniolă apărut la Editura Univers Enciclopedic din Bucureşti. Din 2001 deţine dreptul de autor şi redactează emisiunea „America Latină se prezintă”, în colaborare cu postul de radio „ Canalul muzical George Enescu” al Societăţii Române de Radiodifuziune. Este director al Centrului de Artă Euterpe şi preşedinte al Asociaţiei Culturale Euterpe.

Ultimul volum de poeme a apărut în anul 2004 la Editura Institutului Cultural Român şi se intitulează „Desprindere de rutină”. În ritmurile muzicii latino – americane au fost recitate poezii din acest volum, atât în limba spaniolă, cât şi în limba română de către hispanistul Jenel Marin.

Constanţa Buzea scria despre aceste poeme: „ Am citit cu interesul celui care vrea să înveţe din secretele celuilalt, ale altuia născut la capătul pământului, gândindu-mă că acolo lucrurile stau altfel cu poezia decât aici. Dar nu, elanul muzical şi atenţia la armoniile sufletului ne sunt identice şi într-o stare de percepţie în deplină libertate”.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Noiembrie 24, 2009.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: