La mulţi ani, Petre Lupan!


În cadrul activitatilor Clubului “Prietenii umanistului St.L. Roth”, înfiinţat de catre Asociaţia “Mediaşul pentru Cultură”, la Biblioteca Municipală “St.L. Roth” în această perioada sunt sărbătoriţi scriitorii medieşeni. În cinstea lor sunt organizate Expoziţii de carte şi pregătite diverse activitati (concursuri, discutii, etc.) cu elevii. La Ludoteca “Ursuleţii veseli” au fost prezentate elevilor de la Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 4, cele 3 cărţi ale autorului Petre Lupan.

PETRE LUPAN s-a născut pe 13 februare 1929, în localitatea Leova, judeţul Cahul, pe malul stâng al Prutului. Pasiunea sa pentru literatură este în strânsă legătură cu Mediaşul, oraş care l-a “adoptat” ca fiu al său, unde a aderat la Cercul literar “Octavian Goga”, în cadrul căruia a publicat mai multe încercări literare: schiţe şi eseuri, fiind prezent totodata, cu articole, în diferite reviste. Editorial a debutat în anul 1985, la Editura Dacia din Cluj-Napoca cu romanul:

,,ZODIA CUMPENEI”

A urmat apoi, în anul 2008, ca Editura Tehno Media din Sibiu, să i se editeze cel de al doilea volum intitulat:

,,CLEPSIDRA CU STICLEŢI”

Scriitor cunoscut de către medieşeni, isi lansează cea de-a treia carte, la Biblioteca Municipală ,,ST.L.ROTH”- Mediaş, în anul 2009, în cadrul Festivalului ,,Noi şi Europa”:

,,DINCOLO DE CURCUBEU”

Acest ultim volum are ca temă adaptarea emigrantilor, relaţiile reale şi fictive dintre două persoane, aflate în contradicţie cu faptele din lumea în care au trăit şi in care au ajuns.

Vă invităm lecturaţi / citiţi cele trei volume existente în cadrul Secţiei pentru Adulţi a Bibliotecii Municipale ,,ST.L.ROTH” – Mediaş.  Expoziţia de carte este realizata de către dna. Doina Florea.


Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Februarie 18, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: