Ziua Internaţională a Muzeelor sărbătorită la Mediaş


Data de 18 Mai a fost stabilită de către Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), încă din anul 1977, drept ziua în care aceste instituţii din întreaga lume vor sărbători „Ziua Internaţională a Muzeelor”.

Evenimentul din acest an, marcat ca de fiecare dată şi de către Muzeul Municipal Mediaş, încearcă să atragă atentia publicului medieşean asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele, în ceea ce priveste păstrarea şi valorificarea patrimoniului cultural existent. Din acest punct de vedere, instituţiile muzeale au un sens aparte în cadrul comunităţilor, însă tot ele pot să dezvolte şi să aducă la lumină rolul individului şi al grupurilor, care pot duce la o îmbogăţire şi la o diversificare a ofertei culturale.

În acest an, Muzeul Municipal va iniţia pentru prima dată la Mediaş un program intregrat sub titlul generic de „NOAPTEA MUZEELOR”

Astfel, vor avea loc o serie de acţiuni dedicate acestui eveniment, susţinute alături de diverşi parteneri locali şi care se vor desfăşura în data de 18 mai la sediul instituţiei. Ele vor demara cu prezentarea proiectului „Descoperă VI milenii de istorie. Situri arheologice din zona Mediaşului” la care va participa un grup de elevi coordonaţi de către Prof. Daniela Aparaschiţei, de la Grup Şcolar Automecanica, după care, cu începere de la orele 19:00, vor continua cu o serie programe artistice.

Au fost invitaţi să participe „Clubul Talentelor” din cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” Mediaş, cu prezentarea unui scurt program de dans cu specific medieval, precum şi grupul MOTTO, condus de către d-l Ioan Ivan, care va susţine un recital de muzică folk. Tot acest spectacol se va defăşura în aer liber, într-o ambianţă deosebită, în curtea muzeului.

De asemenea, intrarea va fi liberă pe parcursul întregii zile, iar programul de vizitare va fi de la orele 09:00 – 23:00.

Vor putea fi vizitate expoziţiile permanente de Istorie – Arheologie şi de Etnografie, precum şi expoziţiile temporare: Fluturi din România; Piese de numismatică şi Expoziţia de fotografie stereoscopică (3D).

Sperăm ca „Ziua Internaţională a Muzeelor” să fie o sărbătoare deplină, dedicată publicului de toate vârstele care va trece pragul Muzeului şi care are posibilitatea de a descoperi într-o ambianţă nocturnă o faţă impresionantă, deosebită şi cu totul aparte a patrimoniul cultural medieşean.

(sursa www.primariamedias.ro)

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Mai 14, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: