„Citeşte şi dă mai departe!”


Primăria municipiului Mediaş susţine „Proiectul Oraşul Citeşte – Lecturi Urbane“ care a fost iniţiat de organizaţia civika.ro în septembrie anul trecut. Scopul acestui proiect este de a încuraja cititul în spaţii publice, de a pune la dispoziţie cărţi provenite din donaţii şi de a permite socializarea în jurul cărţilor şi al cititului.medias.orasulciteste.ro sau pagina facebook Lecturi Urbane Mediaş.

În doar zece luni, mişcarea născută în Bucureşti s-a extins în întreaga ţară. Bucureştiului i s-au alăturat cititori din Constanţa, Târgu-Mureş, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bacău, Chişinău, Satu-Mare, Sibiu şi altele. Vrem ca şi Mediaşul să se alăture proiectului Oraşul Citeşte-Lecturi Urbane.

Ideea este simplă. Se amplasează cutii cu inscripţia „Oraşul Citeşte” în diferite locaţii din oraş: la  sediul Primăriei, la Biblioteca Municipală „St. L.Roth” , la Librăria Humanitas, etc. În aceste cutii medieşenii pot depune cărţi pe care doresc să le doneze. La un eveniment Lecturi Urbane la care toţi medieşenii sunt invitaţi să participe, aceste cărţi vor fi dăruite participanţilor, ba chiar şi altor trecători în speranţa de a a-i atrage spre aceasta activitate de a citi cărţi. Un eveniment Lecturi Urbane presupune adunarea medieşenilor în număr cât mai mare, dăruirea de cărţi şi apoi cititul individual în spaţiul public respectiv.

Prima ediţie Lecturi Urbane în Mediaş va avea loc în Parcul din Piaţa Regele Ferdinard I  în data de 20 iunie, începând cu ora 17.00.

Donează cărţi în cutiile Oraşul Citeşte si vino duminică să citeşti alături de noi!

Pentru mai multe detalii accesaţi medias.orasulciteste.ro sau pagina facebook Lecturi Urbane Medias.

sursa www.primariamedias.ro

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Iunie 14, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: