Mihai Eminescu are mulţi prieteni


Această prezentare necesită JavaScript.

În urma Proiectului „Pe urmele paşilor lui Mihai Eminescu” a fost creat blogul www.prieteniiluimihaieminescu.blogspot.com. În primele două zile a existat un număr de 77 de accesări, arătând că Mihai Eminescu este citit atât în ţară, cât şi în străinătate.

Printre prietenii poetului este şi consilierul Gheorghiu Alexandru, care a transmis  următorul mesaj:

„Vă mulţumesc foarte mult că sunt printre colaboratorii D-voastră, şi ca iubitor de Eminescu, vreau să mă alătur iniţiativelor demarate de Serviciul de Cultură al Primăriei, mai ales ca în vâltoarea evenimentelor cotidiene în care lumea este lipsită de liniştea poeziei eminesciene, este necesar să ne amintim de Eminescu, să punem o floare şi să citim o poezie la monumentele dedicate poetului.

Poate generaţia tânără va coborî fruntea cu mai multă evlavie în faţa acestui titan al poeziei mondiale şi astfel vor fi mai buni şi mai oameni. Ca om în vârstă, primind mail-ul D-voastră am trăit un arc peste timp când licean fiind poezia lui Eminescu mi-a luminat paşii spre prima iubire, spre primul sentiment revoluţionar, spre dragostea de natură şi de patrie, spre umanitate, mi-a inspirat prima rima încercată la o anumită vârstă de orice adolescent, într-un cuvânt mi-a deschis calea spre umanitate.

Vă felicit pentru iniţiativă, şi dacă activitatea aceasta atrage spre Eminescu măcar un tânăr pe care-l desprinde pentru un moment de „violenţa” cotidiană tot este un mare câştig, deoarece acel tânăr va atrage şi alţi tineri şi va fi recunoscător peste ani că ceva l-a apropiat de Eminescu. Vă doresc mult succes!”

În fiecare luni, începând cu luna iulie, reprezentanţii proiectului vor organiza de la ora 13.00 – 14.00, întâlniri cu „Prietenii lui Mihai Eminescu”, atât online, cât şi în oraş, promovând opera poetului.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Iunie 17, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: