Ziua Internaţională a Persoanelor în Vârstă sărbătorită la Biblioteca Municipală „St. L.Roth”


Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Vârstă, membrii Clubului BuniNet, alături de distinşi invitaţi, vor participa la deschiderea Programului de Instruire „BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe Internet”, iniţiat la Biblioteca Municipală „St. L.Roth”, beneficiara unei finanţări oferite de IREX – International Research & Exchanges Board, organizaţie internaţională, non profit, care asigură promovarea de programe inivatoare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi dezvoltarea societăţii civile.

„Vineri, 1 octombrie 2010, de la ora 11.00, în cadrul acestui eveniment va avea loc premierea Concursului „Creativitate pe Internet”, destinat persoanelor de vârsta a III-a prezentarea Programului de Instruire, precum şi lansarea primului număr al revistei „BuniNet – cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”, comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.

Amintim că, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 1 octombrie ca Zi Internaţională a Persoanelor în Vârstă, prin rezolutia nr. 45/106 din 14 decembrie 1990. Această decizie a fost precedată de o serie de iniţiative ale ONU, dintre care amintim Planul internaţional de acţiune pentru probleme legate de îmbătrânire de la Viena, adoptat în 1982 la Summit-ul Mondial şi aprobat, ulterior, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin rezoluţia nr. 47/86.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Septembrie 13, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: