Biblioteca Municipala “St.L. Roth” reprezentată la Gala Premiilor în Educaţie organizată de Fundaţia “Dinu Patriciu”


Anul acesta, Fundaţia “Dinu Patriciu” a îmbogăţit formatul competiţiei “Gala Premiilor în Educaţie” cu două noi Secţiuni : “Bibliotecarul anului” şi Educatorul / Invăţătorul anului. Această Gală a Premiilor în Educaţie, organizată anual, urmăreşte descoperirea, promovarea şi premierea oamenilor, proiectelor şi organizaţiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din Romania.

După o riguroasă selecţie, pentru secţiunea “Bibliotecarului anului” au fost nominalizaţi 10 finalişti din toată ţara.

Alături de nume de marcă din domeniul Bibliologiei şi Biblioteconomiei româneşti, cum sunt cele ale lui Mircea Regneală, Preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România şi Valentin Alexandru Smedescu, Şeful Serviciului de Marketing şi Dezvoltare de la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanu” din Rm.Vâlcea, s-a aflat în seara zilei de  3 noiembrie 2010 şi Antonela Sofia Barbu, manager de proiect în cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret – Biblioteca Municipală “St.L. Roth” din Mediaş.

Competiţia a fost strânsă, pentru că au participat bibliotecari cu multă experienţă, cu un înalt profesionalism, deschişi pentru dezvoltarea unor noi servicii în domeniu, dar şi absolvenţi de facultăţi umaniste, care desfăşoară diferite activităţi în bibliotecile, instituţiile din întreaga ţară româneşti, care sunt implicaţi în educaţie, cultură şi cercetare, realizând proiecte, adresate cetăţenilor de toate vârstele, de fapt, comunităţilor locale.

În data de 3 noiembrie, 2010 au fost anunţaţi câstigătorii celei de-a doua ediţii a

“ Galei Premiilor în Educaţie”, eveniment organizat de către Fundaţia “Dinu Patriciu”, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Juriul format din reprezentanţi ai sistemului educaţional românesc a decis ca  Premiul I la Secţiunea “Bibliotecarul anului” să fie câştigat de doamna Gilda Eleonora Drăgănescu, de la Universitatea Centrală USAMV (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din) Iaşi, pentru o complexă (dublă) activitate de cercetare desfăşurată în domeniul teatrologiei şi al conservării documentelor utilizate în biblioteca, ca instituţie publică, precum şi  pentru activitatea sa didactică în bibliotecă şi în slujba studenţilor facultăţii.

„Uneori suntem tentaţi să aşteptăm ca schimbarea în educaţie să vină numai de sus în jos – de la guvernanţi către şcoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice poveştile oamenilor cu adevărat dedicaţi din sistemul educţional care îşi construiesc propria definiţie pentru implicare şi care realizează deja o revoluţie tăcută a celor care cred în educaţie.

Sunt acei profesori care înţeleg să transmită elevilor valori şi principii, nu numai informaţii, în timp ce le hrănesc acestora curiozitatea pentru un domeniu sau altul. Sunt acei cercetatori care visează să câstige premiul Nobel şi să transforme omenirea prin descoperirile lor…

Sunt toţi bibliotecarii care fac eforturi uriaşe pentru ca şi cele mai îndepărtate sate să primească suficiente cărţi şi care uită de fişa postului pentru a-i instrui pe copii să folosească  un computer. Gala Premiilor în Educaţie este mai mult decât un eveniment punctual prin care le aducem public recunoaştere acestor oameni, este un reper pentru un cadru de normalitate în care aducem la un loc toate aceste reuşite remarcabile, pentru a transforma educaţia într-un subiect care să ne preocupe constant.” afirma Tincuţa Baltag, Director General al Fundaţiei “Dinu Patriciu”.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Noiembrie 4, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: