Gala Premiilor în Educație premiază bibliotecarii


Anca Râpeanu,

CPC & Innovations Specialist

IREX, Biblionet Romania

despre evenimentul de la Palatul Parlamentului, 3 noiembrie 2010, organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu”.

„Felicitari tuturor – un eveniment important pentru domeniul nostru, un eveniment in urma caruia nu cred ca exista “castigatori” sau “pierzatori”. Castigam cu totii, bibliotecari mai mici sau mai mari: avem mai multa vizibilitate, mai mult respect, o voce din ce in ce mai puternica.

Asa ca, ma’nclin in fata celor care au dorit, au actionat si au reusit sa aduca “biblioteca” pe scena.

Claudia cerea cateva pareri de la “martori”. Iata gandurile mele, la “rece”:

Despre eveniment in sine: impresionant, emotii multe, oameni pasionati, iar emotii (am mai zis emotii cumva?) …
Despre sectiunea “bibliotecarului anului”: ma bucur ca exista, si mai mult ma bucur ca, iata, se aduc deja sugestii de imbunatatire. Sunt absolut convinsa ca urechile care au auzit si mintile care au inteles de ce e nevoie de o astfel de sectiune se vor aplica si la sugestiile de imbunatatire a procesului.

Asa cum spunea Lilia, e greu sa premiezi (sau, mai precis, e greu sa nu premiezi) un manager de biblioteca – destinul lui e atat de legat de institutie, incat devine aproape imposibil de evaluat care e contributia lui… Dar, asa cum s-a reusit sa avem un set de premii pentru bibliotecari de top, nu vad de ce la anul n-am avea mai multe premii in sectiunea “biblioteci” (si ma gandesc la “bibliotecarul anului”, dar si la “proiectul anului”, “biblioteca anului”, “managerul” sau “cititorul” anului).

Despre aplicanti: bravo tuturor pentru curaj – stiu ca nu e usor sa te “pui pe hartie”, sa iesi din anonimatul comod si sa faci fata carcotelilor (mai ales daca ele vin de la colegi).

Despre finalisti: felicitari si multe pupaturi! Eu m-am simtit tare mandra ca pe unii dintre voi va cunosc.Stiu ca nu sunt singura si mai stiu ca, pas cu pas, o sa ajungem la normalitate: o sa ne mandrim cu toti ca avem colegi atat de performanti, de la care avem atat de multe de invatat.

Despre premiati: aplauze la scena deschisa!!! Tot ce sper este ca aceste premii ii vor stimula sa faca si mai mult, si mai bine, asa cum sper ca pe noi toti ne vor motiva sa fim mai buni (bibliotecari sau oameni) decat suntem.
Si o sa inchei cu “La mai mare!”, ca stiu ca se poate!”

(sursa: Prolibro)

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Noiembrie 4, 2010.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: