Regulamentul CIP (Calculatoare cu Internet pentru Public)


Regulamentul celor care vin la CIP:

Accesul gratuit al utilizatorilor la  calculatoarele Bibliotecii se face pe bază de Fișă de înscriere la Bibliotecă și Permis de intrare. Acolo unde utilizatorul este minor, Fișa de înscriere este făcută în prezența unui părinte sau tutore legal. Pentru a facilita accesul tuturor utilizatorilor la programele oferite de Calculatoarele cu Internet pentru Public, se vor organiza în cadrul bibliotecii, cursuri de inițiere ce vor cuprinde noțiuni introductive legate de utilizarea calculatoarelor. Programul acestor cursuri se va stabili ulterior, în funcție de cei interesați și de programul acestora. Elevii nu pot folosi acest serviciu în timpul orelor de curs.

Utilizatorii vor avea posibilitatea să se programeze pentru accesul la calculatoare și telefonic la numărul de telefon afișat pe programul bibliotecii. Astfel se va evita aglomerarea și statul în așteptare.

Ținând cont de numărul utilizatorilor, bibliotecarul își rezervă dreptul de a restricționa accesul unui utilizator la numai o singură utilizare pe săptămână pentru a putea satisface toate cererile deja existente. Durata unei accesări a calculatorului poate varia între 1/2 de oră și 1 oră, în funcție de cererile existente.

Înainte de a începe utilizarea calculatorului, fiecare utilizator trebuie să semneze un buletin de cerere și să fie înregistrat de bibliotecar.

Utilizatorul trebuie să permită bibliotecarului controlul asupra a ceea ce accesează acesta pe internet pentru a depista eventualele accesări interzise într-o instituție culturală. Utilizatorii trebuie să ia la cunoștință de faptul că accesul public la Internet este monitorizat și că se fac controale aleatorii ale site-urilor vizitate.

La expirarea timpului de lucru, utilizatorul are posibilitatea de a-și transfera informația culeasă de pe Internet pe CD, memoryStick adresă de mail, etc., deoarece aceasta nu se salvează în memoria calculatorului.

Scanarea documentelor și listarea la imprimantă se face numai de către personalul bibliotecii, la solicitarea utilizatorului. Toți utilizatorii vor fi responsabili pentru orice informație preluată de pe Internet prin intermediul computerelor din Bibliotecă. Serviciul Bibliotecii nu este responsabil pentru natura sau acuratețea datelor sau informațiilor găsite, preluate și stocate.

Utilizatorul va avea acces doar la Contul de Utilizator al Calculatoarelor, acesta fiind partajat pentru a preveni instalarea de programe/jocuri care pot virusa/deteriora aparatele. Programele pot fi instalate numai folosind Contul de Administrator, iar acesta poate fi folosit doar de Bibliotecar.

Bibliotecarul are dreptul de a restricționa temporar/definitiv accesul unui utilizator în CIP, dacă se constată că acesta a încălcat Regulamentul și a adus prejudicii Bibliotecii. Deteriorarea, distrugerea sau sustragerea din bibliotecă a unor componente ale calculatoarelor de către utilizatori se sancționează prin recuperarea fizică a unor componente identice sau prin achitarea unei sume echivalente cu prețul respectiv. Nu se admite accesul în spațiul bibliotecii cu mâncare

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Februarie 21, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: