Biblioteca se schimbă prin inaugurarea unui nou serviciu public


Într-un cadru medieval s-a deschis la Biblioteca Municipală “St.L. Roth” din Mediaş, în data 24 februarie 2011, un nou serviciu gratuit pentru public denumit – “BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea”.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

O parte din oferta Biblionet-ului cuprinde :  acces gratuit la internet, comunicare prin reţelele de socializare, redactare de documente, imprimare, scanare, soft gratuit Intuitest şi sesiuni de formare pentru utilizatori. Au fost amenajate două săli pentru cursuri, dotate cu 10 computere, căşti, webcam-uri  şi o sală dedicată activităţilor de Mediatecă, dotată cu ecran şi proiector, utilizate pentru diverse prezentări de carte, vizionări de filme şi alte activităţi.

Primarul Teodor Neamţu a tăiat panglica noului serviciu inaugurat, alături de doamna Florinela Vasilescu, reprezentantul IREX, de directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, Lucian Teodor Costea şi de domnişoara Antonela Sofia Barbu, inspector de specialitate şi manager de proiect în cadrul C.I.P.

În discursul său, primarul a declarat :  “Biblionet – lumea în biblioteca mea” este un proiect care asigură creşterea vizibilităţii Bibliotecii Municipale, iar datorită activităţilor care se desfăşoară în acest Spaţiu Cultural, Mediaşul devine cunoscut din punct de vedere cultural în restul ţării şi chiar în străinătate. De acum înainte, ne vom îndrepta atenţia mult mai mult spre actul de cultură şi sper să avem, în viitor, un buget mai mare pentru a putea sprijini proiectele derulate”.

Au primit diplome şi cărţi din partea organizatorilor, un număr de 30 de cursanţi : bunici, pensionari, şomeri, persoane defavorizate, care au participat, de la începutul acestui an, la sesiunile de formare de la Biblioteca Municipală, în cadrul celor două proiecte organizate : “BuniNet” şi “EduCultNet”.

De asemenea, au fost realizate expoziţii, pe diverse tematici, în cadrul CIP-ului, în scopul promovării creativităţii cursanţilor.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Februarie 27, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: