Sprijin pentru un nou tip de bibliotecă publică


Ministrul Culturii si Patrimoniului National, dl Kelemen Hunor, a semnat astazi, 22 martie 2011, un protocol de colaborare in cadrul Programului National Biblionet – lumea in biblioteca mea, prin care Ministerul, impreuna cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si Fundatia IREX (International Research & Exchanges Board) se angajeaza sa sprijine transformarea bibliotecilor publice in adevarate institutii cu vocatie comunitara, capabile sa mobilizeze energiile umane ale comunitatilor pe care le deservesc.

„Rolul bibliotecilor si al bibliotecarilor se schimba, peste tot in lume, iar aceasta ajustare la nevoile societatii este accelerata de explozia de informatie la care suntem expusi. Echiparea bibliotecilor cu tehnica performanta si specializarea bibliotecarilor pentru a oferi noi servicii de biblioteca sunt pasi obligatorii pentru succesul acestei schimbari. Programul Biblionet si ANBPR au dovedit, prin actiunile de pana acum, ca sunt parteneri pe care ne putem bizui in acest demers si sunt sigur ca acest Protocol va potenta eforturile noastre, iar evolutiile vor fi evidente” a declarat dl Kelemen Hunor.

Protocolul stabileste cadrul de colaborare intre trei entitati esentiale in procesul de consolidare a bibliotecilor si de extindere a serviciilor de biblioteca de inalta calitate. Bazandu-se pe contributia financiara si de experienta in proiecte similare a Programului Biblionet, precum si pe profesionalismul ANBPR, actiunile ce se vor desfasura in contextul acestui Protocol vor permite repozitionarea bibliotecii publice nu doar ca centru de servicii IT pentru comunitate (prin care se asigura atat accesul la tehnologie, cat si instruirea populatiei in acest domeniu), ci si ca pol de dezvoltare comunitara prin cultura.

„Acest protocol reprezinta trecerea la un alt nivel a eforturilor noastre de a recupera si potenta rolul comunitar al Bibliotecii publice. In contextul programului Biblionet, putem vorbi astazi de biblioteci functionale, cu servicii moderne si dotari tehnologice importante. Pornind de la beneficiile acestui program, ne preocupam de crearea unor politici publice coerente, care sa sustina, cu resursele necesare, rolul si importanta Bibliotecii in comunitate”, a declarat Doina Popa, Presedinte al ANBPR.

(http://www.biblionet.ro/show/index/k/62/a/2176)

 

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Martie 23, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: