Cursul Web 2.0 si investiția în imaginea Bibliotecii – CIP – Biblionet


Am fost instruita la primul curs de promovare a bibliotecilor prin WEB 2.0 susținut de către IREX și Fundația EOS. Cursul s-a desfășurat în perioada 20 – 22 iulie 2011, în sala de training a Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov. Alături de mine au fost prezente alte 11 bibliotecare, atât din biblioteci județene, cât și din cele municipale, fiind selectate pe criteriul profesional și al realizărilor în offline și online.

Această prezentare necesită JavaScript.

Trainer-ul nostru, Alexandru Bleau din partea EOS, împreună cu Funcția „ALEEEEX” ne-a deschis ușa spre comunicarea în mediul virtual. De acum, începe munca noastră. Am realizat un Blog personal, unde voi posta gânduri despre cultură și viața bibliotecii, am creat pagina Bibliotecii pe rețeaua de socializare Facebook și am învățat cum să atragem publicul din mediul online spre cultură.

Aceste lucruri, eu le-am dezvoltat încă din 2008, când am creat acest Blog al bibliotecii. Anul 2011 și instrumentele WEB 2.0 vin să contribuie la o mai bună imagine a Bibliotecii – CIP – Biblionet, la realizarea de noi rețele în online, de schimb de informații și crearea unei Pagini de Newsletter.

Vreau să mulțumesc domnului Claudiu Aghinitei – IT Trainer IREX – pentru profesionalismul și competența organizării unui astfel de curs și să cred în realizarea multor proiecte comune alături de colegele din țară. Până la noi parteneriate vă povestesc cam ce fac lucrează ele în bibliotecile pe care le reprezintă:

Lenuta Neacsu, de la Bacau aduce o poveste frumoasa despre carti, lectura si copii. Fiecare trebuie sa citeasca cartea potrivita la timpul potrivit. Aceasta inseamna ca lumea noastra se bucura de informatii placute si de indrumare. Ciresarii o citim doar la 14 ani. Dar cand eram mici, exista in biblioteca doar un singur exemplar.Ne va ierta, daca o vom citi si la cei 35 de ani ai nostri…

Mihaela Penaru, vine de la Pitesti si ne spune ca in ziua de astazi copiii nu copiaza, ci creeaza. Ma bucura acest proiect, pentru ca asa vom avea tineri mai multi, care isi vor lua bacalaureatul in anul viitor.

Adriana Weimar, de la Lugoj ne vorbeste de Lucian Blaga, poetul preferat. Promoveaza Revista Banat si am aflat despre Cenaclul Banat, care promoveaza scriitorii debutanti si nu numai pe ei.

Alina Ruxandriu ne spune despre Papi de la Iasi si despre campania de strangere de carti. Proiectul “Ajuta un copil sa viseze” a aratat ca se poate. Ce anume? Sa strangi intr-un timp record 4000 de carti.

Lili Balcanasu si-a adus o contributie importanta in promovarea Bibliotecii din Onesti pe internet si are un proiect important despre alegerea profesiei. Tinerii chiar au nevoie de sprijin si acest lucru l-au primit la Onesti.

David Mihaela de la Biblioteca Ialomita ne invita la un salon de carte, dar nu unul simplu, ci un salon de carte aflat la a XX-a editie. Prin lansari de carte si expozitii sunt puse in valoare: CARTILE.

Marilena Chirita de la Biblioteca Metropolitana Bucuresti vine cu un proiect de actualitate: biblioteca digitala. Ne va fi folositor tuturor. E minunat!

Daca vrem sa aflam despre o sezatoare, adolescenti si cantece populare mergem la Pucheni, la Biblioteca. Mirela Minciunoiu ne intampina cu zambetul pe buze si ne vorbeste despre traditiile locale. Vom ajunge acolo cu siguranta!

Alina Fokt din Biblioteca Mures aduce in atentia noastra un proiect indraznet. Este vorba de promovarea cartilor in penitenciare. Nu stiu cati din tara au acest curaj de a patrunde in lumea inchisorilor. Brrrr…

Mariana Angheluta si Lacatus Diana din Tg. Jiu aduc Povestile orasului spre noi, bibliotecarii prezenti la Web 2.0. Fiecare oras are povestea lui… De ce sa nu incercam sa o aflam?

Avem 12 povesti frumoase cu proiecte minunate. Doamnele de FIER ale Bibliotecilor din Romania au aratat tuturor ca in biblioteci se lucreaza si altceva, iar datorita acestui curs Web 2.0 sub mesajul ”I’m only here for the ladies” am invatat de la Alex Bleau ca totul este posibil, atunci cand vrei! Multumiri pentru cele trei zile!

Cat despre functia Aleeex ! , a fost acolo pentru noi, tot timpul, si sunt sigura ca va fi mult utilizata de inventivele bibliotecarese.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Iulie 25, 2011.

Un răspuns to “Cursul Web 2.0 si investiția în imaginea Bibliotecii – CIP – Biblionet”

  1. E bine ca te specializezi mereu si participi la asemenea cursuri.Sa spera ca intr-un viitor nu prea indepartat te vei apleca si asupra noastra sa ne spui noutatile pe care le afli.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: