„ Noaptea Bibliotecilor” se va organiza pentru prima dată la Mediaș


„ Noaptea Bibliotecilor”  este un eveniment care se organizează la nivel național cu scopul de a face să reînvie  mersul la bibliotecă, cititul de plăcere și nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011.

Obiectivele urmărite în cadrul acestui eveniment sunt :

–          Gruparea pasionaților de carte printr-un eveniment dedicat

–          Familiarizarea tinerilor studenți cu accesul si beneficiile frecventării bibliotecilor

–          Amplificarea legăturilor dintre bibliotecile reale si cele virtuale

În data de 1 octombrie, Biblioteca Municipală „St. L. Roth” se va alinia cu alte biblioteci din țară și va fi  deschisă între orele 18:00 – 4:00, în data de 1 – 2 octombrie 2011. Biblioteca Municipală „ St. L. Roth” Mediaș este singura bibliotecă municipală care organizează „Noaptea Bibliotecilor”,  alături de cele 37 de biblioteci județene  și din București.

La Mediaș este propus  un program care să cuprindă activități creative pentru copii, adolescenți și persoane în vârstă, colaborări cu Biblioteca Județeană  „ASTRA” Sibiu.  Alături de aceste activități, în program mai sunt incluse și activități online, în care bunicii care nu dețin computer acasă și vor să vorbească cu rudele de pe ocean, datorită fusului orar.  Este de precizat faptul că „Noaptea Bibliotecilor” este un bun prilej pentru iertare, de aceea sunt invitați cititorii să restituie cărțile. În program sunt incluse și prezentări de proiect, o petrecere roz cu și pentru adolescente, audiții muzicale și vizionarea filmului online „ Nopți în Rodanthe”. Ne propunem să atragem nonpublicul,  promovând noile servicii din cadrul CIP – Biblionet, adresate șomerilor, casnicelor, copiilor defavorizați și din mediul rural, precum și adolescenților.

Acest eveniment este organizat de Asociația EXCEDO în parteneriat cu ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Primăria Municipiului Mediaș, Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret și Biblioteca Municipală „ St. L. Roth”, Mediaș.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Septembrie 11, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: