370 de medieseni au deschis usile Bibliotecii, noaptea


Noaptea Bibliotecilor – eveniment cultural national la care chiar din acest prim an a participat si Biblioteca Municipala ”St. L. Roth”  a adus in jur de 370 de medieseni la Biblioteca, in 1 octombrie 2011. Inca de la orele 18.00, copiii, adolescentii, adultii si seniorii au participat la activitatile din  Sectia pentru copii si CIP – Biblionet. Momentele cele mai gustate ale serii au fost: lansarea de carte ”Lacrima ingerului”, scrisa de prof. Maria Rus  Groza – Cozmescu, ”Coltul povestilor” la Sectia pentru Copii,  cele cele doua campanii: „Fii frumoasa, CITIND” si ”Biblioteca se implica in sanatatea adolescentelor”, precum si  Filmul online ”Nopti in Rodanthe”, prezentate la CIP – Biblionet.

Această prezentare necesită JavaScript.

20 de medieseni au fost iertati pentru intarzieri la restituierea cartilor, 30 de copii s-au bucurat de internet si au invatat sa lucreze in Office Publisher, iar 25 de carti au fost donate pentru alti cititori.

Adolescentele care vin la CIP – Biblionet au rasfoit,  in Noaptea Bibliotecilor,  cele mai noi carti scrise de autorul Nicholas Sparks, achizitionate de Directia pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret. Noii utilizatori ai Bibliotecii au primit, ca bonus, o invitatie la Cabinetul de cosmetica Anca Stoia PFA si au castigat cartile oferite de SC Romedias SA.

Campania ”Biblioteca se implica in sanatatea adolescentelor” , initiata de catre Directia  pentru Cultura, este sustinuta de AVON si Contrast Decor, iar doamnele si tinerele prezente aseara la Biblioteca au primit mesajul transmis de AVON –  ”Mergi la control, afla ca esti bine” –  Lupta impotriva cancerului la san incepe cu prevenirea bolii si consultul periodic .

Octombrie este de un sfert de secol luna dedicata luptei impotriva cancerului la san. Fundita roz a devenit astfel simbolul efortului facut de comunitate, de medicii, personalul medical, specialistii, cercetatorii, studentii si voluntarii din intreaga lume care isi aduna fortele ca sa gaseasca metode de a invinge boala. Cele 30 de adolescentele selectate pentru promovarea acestei campanii se vor intalni timp de 3 luni, la seminarii, purtand bratarile si funditele roz, realizate de doamnele Judit Zsolt si Sanda Volgyesi, vor prelucra un film de constientizare a unei vieti  sanatoase si vor personaliza afise pentru fiecare liceu.

Campania ”Fii frumoasa, CITIND” a atras un numar mare de adolescente, care au beneficiat de servicii de infrumusetare, acordate de tinerele Colegiului Tehnic Medisensis, clasa cu specializare cosmetica, urmand apoi sa citeasca cu mai multa pasiune, cartile de la CIP – Biblionet, oferite de Biblioteca Judeteana ”ASTRA” Sibiu.

10 voluntari ai Asociatiei ”Mediasul pentru Cultura” s-au implicat pentru buna desfasurare a evenimentului, organizat pentru prima data in Medias – ”Noaptea Bibliotecilor” – initiata de Asociatia EXCEDO, ANBPR, Marketer Club in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias, Directia pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret si Biblioteca Municipala ”St. L. Roth” Medias.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Octombrie 2, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: