Primele acțiuni în Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor”


Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor” a fost demarată în Noaptea Bibliotecilor, la ora 24.00. În cadrul Proiectului „Învăț să previn cancerul de sân” s-au înscris 40 de adolescente din liceele medieșene. Au avut loc întâlniri pentru a ne cunoaște și am început pregătirile pentru desfășurarea campaniei. S-au realizat fundițele roz, brățările și primele afișe pentru Liceul teoretic „St. L. Roth”. Împreună am adus o pată de culoare în Săptămâna Europeană a Democrației Locale în lumea albastră creată de Meditur.  Astăzi, elevele de la Colegiul Tehnic Mediensis vor realiza afișele pentru promovare, așa că așteptați fotografii noi pe Blog. 

Această prezentare necesită JavaScript.

Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor” este prima campanie care își propune să promoveze cărțile de specialitate, serviciile noi desfășurate în cadrul CIP – Biblionet și să formeze adolescentele în prevenție cancer la sân. Acest lucru nu poate fi realizat dacă ele nu vor cunoaște ce înseamnă să trăiești o viață sănătoasă, să faci sport, să ai grijă să nu te lovească cei din jurul tău și să ai o alimentație corespunzătoare vârstei.

La început au fost 30 de adolescente, dar primele zile de întâniri în cadrul campaniei au adus încă 10 adolescente alături de noi!
Dintre acestea, cinci sunt reprezentantele Consiliului Local al Tinerilor: Lazăr Sonia, Nechita Irina, Rîtea Diana, Daria Rus și Lazăr Alexandra, eleve ale liceelor „St. L. Roth”, „Axente Sever” și Școala Națională de Gaz. Echipa noastră are zece voluntari, fiind formată din profesori, consilieri educativi și reprezentante ale unor firme din Mediaș: Ion Teodora, Radu Veronica, Roman Elena, AnaMaria Agîrbiceanu, Maior Mirela  Judit Zsold, Sanda Volgyesi, Magdalena Popescu, Anda Chirilă, Cecilia Muntean.
Proiectul „Învăț să previn cancerul la sân” este susținut de Contrast DECOR, AVON, Anca Stoia PFA, Employee.ro, Librăria ROMEDIAS și inițiat de Asociația „Mediașul pentru Cultură” în parteneriat cu Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.
Parteneri media: TV Nova, Radio Mediaș 725, Monitorul de Mediaș, Tribuna, Rondul de Sibiu,
„Ne dorim să avem cât mai mulți susținători pentru a duce acest Proiect la bun sfârșit. 1 din 8 femei suferă de cancer la sân. Vrem ca adolescentele noastre să trăiască o viață frumoasă, sănătoasă și fără stres. La aceste întâlniri, timp de 9 luni de zile vor învăța să prețuiască fiecare clipă în care știu că ele sunt bine. Cu siguranță cele 50 de femei implicate în acest Proiect vor merge la control, pentru că în 1 octombrie 2011 au spus PROMIT!” , comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.
Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Octombrie 13, 2011.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: