România a obținut locul și datorită celor 730 de medieșeni care au venit în Campania „Hai pe net !”


Direcția Municipală de Cultură, Sport, Turism și Tineret prin Biblioteca Municipală „St. L. Roth” a  participat pentru al doilea an consecutiv la Campania „Hai pe net !”

 „Hai pe Net!” este o campanie de incluziune digitală inițiată de rețeaua Telecentre-Europe și derulată în România de Fundația EOS Romania, în calitate de coordonator național.

Deschiderea Campaniei „Hai pe net !” a avut loc în 26 martie, ora 14.00, la sediul Bibliotecii din Piața Regele Ferdinand I nr. 1, primul click pe www.eos.ro fiind dat de primarul Teodor Neamțu.

 „ Timp de o săptămână,  în Campania „Hai pe net”  am reușit să mobilizăm și să atragem la CIP – Biblionet din cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth!”  un număr de 730 de medieșeni. Dintre aceștia un număr de 275 de persoane au venit la internet pentru prima data, iar 225 de persoane s-au înscris în Proiectele „BuniNet”, „EduCultNet”, „Carte și Computer”, au participat la atelierele organizate și au beneficiat de noua ofertă de cursuri. Dintre bunici, un număr de 15 persoane se pregătesc la limba engleză și descoperă tainele aparatului de fotografie. Până la finalul anului am completat toate locurile pentru cursurile de internet și mesagerie electronică  adresate persoanelor de vârsta a III-a. Adolescenții de la Școala Națională de Gaz și Liceul teoretic „St. L. Roth au completat testele TIC  de pe site-ul www.eos.ro și au obținut punctaje de 80%, fiind premiați cu dulciuri și cărți”, comunică Antonela Sofia Barbu, coordonator CIP – Biblionet, în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș.

Campania „Hai pe Net” s-a derulat la nivel european. A fost susținută de Comisia Europeană, prin comisarul ei Neelie Kroes http://blogs.ec.europa.eu/neelie-kroes/ , iar anul acesta a situat România pe locul 2, pentru că a adus în centrele înscrise un număr de  15.760 de români, din cei 142.544 la nivel european.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Aprilie 4, 2012.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: