Bibliotecarii apreciaţi şi premiaţi la Mediaş


Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret împreună cu Biblioteca Judeţeană ”ASTRA” Sibiu a sărbătorit şi în acest an bibliotecarii,  atât pe cei din Mediaş, cât şi pe colegii lor din zona de nord a judeţului Sibiu.

În prezenţa celor peste 60 de invitaţi din rândul ong-urilor, instituţiilor de învăţământ, de cultură  şi sociale, precum şi a utilizatorilor fideli ai Bibliotecii Municipale ”St. L. Roth”, bibliotecarii medieşeni au fost recompensaţi pentru efortul deosebit şi schimbarea rolului bibliotecii în comunitate.   Primarul Teodor Neamţu alături de directorul Lucian Teodor Costea a oferit diplome, flori, mape şi cărţi marcând astfel şi în acest an, Ziua Naţională a Bibliotecarului.

Pentru implementarea şi susţinerea Programului naţional Biblionet – lumea în biblioteca mea în Mediaş a mulţumit în mod special doamnei Florinela Anca Vasilescu, Coordonatorul Serviciului Metodic al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu şi domnului  Szocs Jozsef, Coordonator Regional –International Research and Exchanges Board (IREX) – București.

Preotul  dr. Ioan Adrian Circa de la Biserica ”Sf. Treime” a dăruit tuturor bibliotecarilor prezenţi cartea scrisă de  istoricul, filologul, scriitorul român transilvănean, preotul  Petru Maior,  intitulată ”Didahii, adecă învățături pentru creșterea fiilor, la îngropăciunea pruncilor morți”, apărută la Buda1809 şi scrisă de dânsul pentru prima dată în alfabetul latin cu studiu intruductiv, cu note, glosar şi indici alături de prof. Laura Stanciu de la Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia.

Discuţiile au fost axate pe tema exemplelor de bună practică în bibliotecile sibiene și imaginea bibliotecarului din județul Sibiu, cuvântul fiind luat nu doar de invitaţi, ci şi de dr. Ladislau Rosenberg de la Scoala postliceală sanitară ”Dr. Bălin”, prof. Maria Rus Groza Cozmescu, fost bibliotecar, cdor. Mircia Ţiplea din partea Asociaţiei ”Mediaşul nostru”, prof. Radu Veronica de la Colegiul Tehnic Mediensis.

În cadrul evenimentului au avut loc şi prezentări susţinute de colegii din Mediaş: Camelia Brezae, Anca Gheorghiu, Gabriela Dulău, Mariana Diac, Doina Florea, Andreea Buşoiu.

Nu au lipsit surprizele, expoziţia  „Souveniruri și Lectură de la magazinul ANTIC” şi cea de icoane,  calendare cu tema  „Sf. Gheorghe, purtătorul de biruință”, lucrate manual de bibliotecar Doina Florea. Obiectele de la Magazinul Antic Mediaş au fost admirate şi fotografiate de toţi invitaţii prezenţi. Fiecare bibliotecar a primit în dar o felicitare de la colega noastră, Doina Florea.

”Astăzi a fost o zi deosebită, deoarece bibliotecarii au stat la aceeaşi masă cu reprezenţanţii ong-urilor, instituţiilor de cultură,  de învăţământ şi sociale vorbind cu utilizatorii fideli de toate vârstele, atât din mediul rural, cât şi din cel urban. Ziua de 23 aprilie înseamnă nu doar Ziua Naţională a Bibliotecarilor, meritele acestor oameni deosebiţi fiind recompensate de către autorităţile locale, ci şi Ziua Mondială a Cărţii şi Drepturilor de Autor. Am pregătit cărţi pentru invitaţii noştri scrise de autori medieşeni şi un souvenir, care a marcat trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale William Shakespeare și Miguel de Cervantes, acum 396 de ani. Nu au lipsit cadourile pregătite împreună cu doamna Cătălina Boieştean şi  oferite cu sprijinul Avon Cosmetics  România,” comunică Antonela Sofia Barbu, coordonator CIP – Biblionet şi organizatorul acestui eveniment în cadrul Bibliotecii Municipale ”St. L. Roth”.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Aprilie 23, 2012.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: