Campania Summer Books – ”În vara aceasta este la modă CARTEA!”


Este o campanie de promovare a cărţilor şi a lecturii organizată în această vară de ANBPR – Filiala Sibiu şi Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.

Summer Books este prima campanie la nivelul Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi se va derula în toate bibliotecile din judeţul Sibiu, atât în spaţiul virtual, pe reţele de socializare, cât şi în parcuri sau alte locuri, cum ar fi cofetăriile sau magazinele.

Bibliotecarii vor mobiliza în această vară în jur de 500 de persoane să citească o carte şi să vorbească despre ea pe reţelele de socializare şi peste 1.000 de persoane să dea Like paginii Summer Books şi să interacţioneze pe teme culturale.

Un grup de tinere, eleve ale Colegiului Tehnic “Mediensis” Mediaş au purtat tricouri pictate chiar de ele, cu Summer Books şi au împărţit cărţi, în centrul Mediaşului. Alte grupuri de elevi vor face acelaşi lucru în Biblioteca Judeţeana ASTRA Sibiu şi în alte biblioteci din judeţul Sibiu.

În perioada 2 iulie – 28 iulie în jur de 200 de persoane au beneficiat de cărţile primite în dar, în Campania Summer Books. Astfel,  50 de cărţi au ajuns la beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, 50 de cărţi se găsesc la Casa Baronului din Bazna şi 100 de cărţi au fost oferite în centrul oraşului. Au fost pregătite pachetele pentru copiii din Fundaţia Lumina şi Bibliotecile din Valea Viilor, Aţel şi Dîrlos.

Cărţile provin din donaţii ale cititorilor medieşeni, dar şi dinafara oraşului nostru. Aceştia şi-au dorit să participe activ la Campania Summer Books şi au înregistrat câteva spoturi de promovare pe reţeaua de socializare Facebook.

Pe pagina de Facebook a Campaniei Summer Books, în fiecare zi sunt recomandate cărţi atât de bibliotecarii din judeţ, cât şi de cititorii care frecventează bibliotecile.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Iulie 30, 2012.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: