Summer Books se alătură Campaniei OTP Bank ”Dreptul de a citi”


Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor publice din România (ANBPR), Filiala Sibiu s-a alăturat vineri, 17 august 2012 Campaniei organizate de OTP Bank ”Dreptul de a citi”.

Pentru că ”în această vară Carte este la modă”  şi peste 20 de persoane, printre care şi voluntarii CIP – Biblionet au donat cărţi cu scopul de a le redistribui acolo unde este nevoie şi unde există dorinţa de a citi o carte, săptămâna trecută au fost oferite cărţi poliţiste şi romane de dragoste, medieşenilor. Grupurile ţintă au fost taximetriştii, pompierii şi cei care au cumpărat dulciuri, iar cărţile primite de aceştia, le-au trezit amintirile tinereţii, când aveau timp mai mult de citit.

Voluntarele care s-au alăturat Campaniei Summer Books au fost Diana Dolcoş, Mariana Băcilă şi Andreea Bungiac. Au ales cu grijă cărţile pe care le-au oferit, pentru a redescoperi plăcerea de a citi a medieşenilor şi au realizat o carte cu poveştile din sticlă ale copiilor, carte ce va ajunge în luna septembrie la Centrul de Zi ”Sf. Andrei ”  şi la Şcoala Specială Mediaş.

Ne-am alăturat Campaniei OTP Bank – Dreptul de a citi, deoarece avem o misiune comună, aceea de a reda copiilor dreptul de a avea acces la lectură. În bibliotecile din judeţul Sibiu am reuşit să donăm cărţi la Valea Viilor, Dîrlos, pregătim pentru Chirpăr şi Roşia, însă am înfiinţat şi colţuri de lectură la Bazna, în Casa Baronului, la Fundaţia Lumina şi la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. Ştiam de acum doi ani, de când a început Campania OTP Bank că se colectează cărţi la sediul lor şi în Librăriile Humanitas, cărţile ajungând la copiii din  judeţele mai îndepărtate: Brăila, Neamţ, Botoşani, Dolj, Iaşi, de aceea ne-am alăturat, donând peste 300 de volume din lectura şcolară, cărţi poliţiste şi din Colecţia Cristal ”, comunică Antonela Sofia Barbu, preşedinte ANBPR , Filiala Sibiu.

Pe site-ul www.estedreptulmeu.ro s-a anunţat că ”Dreptul de a Citi a pornit la drum alături de Caravana BookLand. Până pe 23 decembrie 2012, iubitorii de carte şi arte conexe din 35 de oraşe sunt aşteptaţi  să intre în lumea de basm a „Târgului de carte-muzică-film-jocuri”. Cutia de colectare Dreptul de a Citi vă aşteaptă timp de 38 de săptămâni, să vă număraţi printre susţinătorii campaniei. Donând o carte, contribuiţi la un viitor mai bun pentru copiii care învaţă în şcolile defavorizate din mediul rural. Împreună putem schimba în bine destinele micuţilor pentru care cărţile nu sunt accesibile.”

Iniţiativa OTP BANK  ”este sprijinită de prieteni care, prin puterea exemplului, îşi doresc, la rândul lor, să schimbe în bine lumea în care trăim. Prieteni care susţin acţiunile educaţional-culturale şi care ştiu că generaţiile viitoare pot culege adevăratele valori din cărţile pline de înţelepciune.”

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe august 19, 2012.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: