Proiectul Abc-ul educației financiare: Concursul ,,Povestea unei puşculiţe” la Mediaş


Proiectul ABC-UL EDUCAȚIEI FINANCIARE @ BIBLIOTECA TA (FUNDAMENTAL FINANCING @ YOUR LIBRARY) se derulează la Mediaş din data de 24 noiembrie 2014.
Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a propus dezvoltarea unui nou serviciu de bibliotecă: educație financiară de bază pentru utilizatorii bibliotecii, indiferent de vârstă.
,,Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş a înțeles importanța acestui demers educațional și a decis să sprijine eforturile ANBPR, prin acţiuni proprii la nivelul județului Sibiu. Suntem în etapa în care implementăm proiectul în grădiniţe, şcoli şi licee, urmând ca, din luna septembrie a acestui an, cursurile pentru persoane adulte să fie găzduite la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth”. Au fost invitaţi să participe la primul concurs organizat pentru cei mici peste 300 de copii din unităţile şcolare. Tema aleasă a fost realizarea unei puşculiţe din materiale reciclabile. Luni, 23 februarie, între orele 9.30 – 12.00, coordonatorii Proiectului şi Partenerii de la Generali Asigurări se vor deplasa în 5 unităţi şcolare şi vor desemna câştigătorii acestei etape a concursului, urmând ca în data de 27 februarie, de la ora 10.00, la sediul Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth” să fie premiaţi”, a declarat directorul Lucian Teodor Costea.
ANBPR a pus la dispoziția bibliotecilor membre metodologia noului serviciu de bibliotecă, astfel încât utilizatorii să poată avea acces la educație financiară gratuită, pe înțelesul lor, pentru a face față mai bine cheltuielilor zilnice și pentru a înțelege și utiliza, în cunoștință de cauză, produsele și serviciile bancare cele mai adecvate profilului lor social și financiar (cu accent pe banking online și e-commerce).
ANBPR va coordona acest proiect cu 20 de biblioteci publice şi a organizat, în acest sens, a organizat un prim curs de formare de formatori (TOT) pentru 20 de bibliotecari-formatori recrutați din rețeaua ANBPR.
Cursul TOT este dezvoltat şi livrat de ANBPR împreună cu experți din zona de banking și din domeniile conexe și va atinge multe teme importante. O parte dintre aceste teme sunt adresate tinerilor, altele pot fi adaptate pentru seniori, respectiv copii:
,,Pentru utilizatorii din Mediaş am iniţiat o campanie de informare în domeniul educaţiei financiare. Începând cu data de 24 noiembrie 2014 ne-am deplasat în patru grădiniţe şi o şcoală, pentru a-i învăţa lecţia banilor şi cum să confecţioneze o puşculiţă. Peste 300 de copii din grupele mari din Grădiniţa Bucuria Copiilor, Grădiniţa Dumbrava Minunată, Grădiniţa Rază de Soare şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 12, ca şi elevii din clasele a III-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr. 4 au realizat o expoziţie cu desene în care au realizat bancnote şi s-au implicat în realizarea unei puşculiţe din materiale reciclabile. Programul cu cei mici va continua până în luna aprilie, când va avea loc Programul Şcoala Altfel. Pentru persoanele adulte sunt pregătite câteva teme care se referă atât la comerțul electronic (e-commerce) şi la securitate, atunci când dorim să facem plăţi online, cât şi la fluxul de date în comerţul electronic. Pe agenda cursului mai există un subiect important despre avantajele şi dezavantajele serviciului Internet banking , acest serviciu fiind prietenul cel mai bun al omului modern, al omului grăbit. Primii care au beneficiat de acest curs au fost bibliotecarii din zona de nord a judeţului Sibiu. Aceştia au participat la o sesiune de instruire în cadrul Proiectului ABC-UL EDUCAȚIEI FINANCIARE @ BIBLIOTECA TA (FUNDAMENTAL FINANCING @ YOUR LIBRARY)” la Bibliotecă, în luna noiembrie, următoare întâlnire fiind programată pentru data de 19 martie 2015, comunică Antonela Sofia Barbu, preşedinte ANBPR, Filiala Sibiu.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Februarie 21, 2015.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: