De patru ani spunem : Hai pe net !


Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret prin Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth” va participa şi în acest an la campania de incluziune digitală ”Hai pe net 2015!”.

Pe toată perioadă a desfășurării campaniei, în săptămâna 23-29 martie 2015, se vor organiza în bibliotecă activități care se vor adresa tuturor celor ce își doresc să fie incluși digital, navigării în siguranță pe internet, securității datelor, formării și dezvoltării de competențe și abilități IT, precum și creșterii șanselor de angajare.

Elevii în an terminal, studenții și șomerii vor fi primele grupuri țintă. Activitățile campaniei vor viza, de asemenea, absolvenții care doresc locuri de muncă, persoanele cu handicap, persoanele care provin din mediul rural sau defavorizate și seniorii.

Ne propunem ca pe perioada campaniei să includem digital și să prezentăm avantajele navigării pe internet în siguranță, să evaluăm competențele IT și să dezvoltăm aptitudini și abilități în domeniul IT pentru cel puțin 150 de membri ai comunității locale.

Evenimentul derulat în România este parte integrantă a campaniei ”Get online week 2015!” (www.getonlineweek.eu) derulată la nivel European de către organizația Telecentre Europe (www.telecentre-urope.org) – o campanie de responsabilizare digitală prin care telecentrele urmăresc stimularea ocupării forței de muncă, formarea și certificarea competențelor digitale (eCompetențe) precum și locurile de muncă care necesită  utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) în comunitățile din întreaga Europă.

Campania Hai pe net! este o campanie de incluziune digitală organizată de Fundația EOS Romania în parteneriat cu biblioteci publice, telecentre, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania destinată atât copiilor și tinerilor cât și părinților și bunicilor.

În anul 2015 campania va avea loc în perioada  23-29 martie cu sprijinul partenerilor strategici precum: rețeaua națională de ecentre, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global. Campania se derulează sub patronajul inițiativei Grand Coalition for Digital Jobs a Comisiei Europene și a campaniei eSkills for Jobs 2015.

Vă așteptăm la bibliotecă!

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Martie 25, 2015.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: