Cuprinde initiativa la Medias cu bibliotecarii si voluntarii din judetul Sibiu !


Invitatie la Biblioteca Municipala ,,St. L. Roth” Medias 

În cadrul proiectului național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, în data de 10 iulie 2015 (vineri), la ora 10.00 , la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ Mediaș vă invităm să participați la o sesiune de informare cu privire la conceptul de Bibliotecă V, concept rezultat în urma implementării proiectului mai sus amintit, în 16 biblioteci din 14 județe ale țării.

Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), implementează în perioada mai 2014- iulie 2015 proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul își propune diversificarea opţiunilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, prin crearea de programe de voluntariat care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

În cadrul acestui proiect au fost selectați, din rândul bibliotecarilor, 7 promotori ai conceptului de Biblioteca V, care vor disemina rezultatele proiectului către 56 de biblioteci din regiunile lor, pe parcursul lunii iulie 2015.

Unul din cei 7 promotori selectați este doamna Antonela Sofia Barbu, cea care a coordonat cu succes Programul de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’’ implementat de Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ Mediaș,  în cadrul proiectului mai sus amintit.

La sesiunea de informare și promovare pe care v-o propunem vor avea loc prezentări dar și discuții libere cu bibliotecarii, despre următoarele:

  • Proiectul național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”
  • Conceptul de Bibliotecă V – ca instituție care susține și contribuie la dezvoltarea voluntariatului în plan local
  • Rezultatele concrete ale proiectului obținute de cele 16 biblioteci implicate
  • Valoarea voluntariatului ca soluție de implicare comunitară în biblioteci
  • Idei inovative ce pot fi aplicate în biblioteci pentru crearea de servicii noi cu sprijinul voluntarilor, inspirate chiar din experiența bibliotecilor care au participat deja în proiect

Detalii despre proiectul Raftul cu inițiativă se pot găsi aici: http://raftulcuinitiativa.provobis.ro/despre-proiect/

Detalii despre Biblioteca V se pot găsi aici: http://raftulcuinitiativa.provobis.ro/v/

Pentru că sloganul nostru este ”Biblioteca V – cuPRINDE iniţiativa!”, vă mulțumim pentru facilitarea acestei întâlniri și pentru sprijinul acordat de a face cunoscute inițiativele din 16 biblioteci publice românești și în rândul colegilor din județul Bacău și vă așteptăm cu mare interes, pentru a duce inițiativa mai departe.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe Iulie 8, 2015.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: