Despre Trădarea Securității și Duplicitarii …la Bibliotecă


In ziua de 10 mai 2016, la orele 17,00,  Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret prin Biblioteca Municipală ”St.L. Roth” din Mediaș, vă invită la un eveniment cu totul deosebit – o dublă lansare de carte, la Sala de Conferințe a Bibliotecii, împreună cu prestigioasa casă editorială – Editura ELION din București.

Evenimentul va cuprinde lansarea cărții reputatului universitar sibian, dl. Prof. univ. dr. Corvin Lupu – ”Trădarea Securității în Decembrie 1989” și, de asemenea, prezentarea ediției a II-a, revizuită și adăugită, a cărții ”Duplicitarii” a ilustrului analist, universitar și cercetător bucureștean, binecunoscutul Prof. univ. dr. gl. bg. SRI (r) Cristian Troncotă.

 „Orice lovitură de stat are la bază trădarea structurilor de securitate națională. A afirma că a fost lovitură de stat, dar Securitatea nu a trădat, sau că a fost și revoluție și lovitură de stat, sunt non-sensuri. Apoi, a spune că Securitatea nu a trădat și nici nu a reprimat, este un atentat la minima inteligență a opiniei publice.

În 25 decembrie 1989, Ceaușescu, fără să aștepte nimic de la ofițerii puciști care-l puneau la zid și-a exprimat două dorințe: Moarte trădătorilor!și Trăiască Republica Socialistă România!și o convingere: Istoria mă va răzbuna!. Deocamdată, răzbunarea istoriei s-a mărginit la pedeapsa aplicată unei mari părți a poporului român, deposedat de multe dintre drepturile sociale, de bogății, de o mare parte a economiei și de pământ.

Cred cu tărie că Istoria, magistra vitae, scrisă cu bună-credință, în spiritul adevărului, fără menajamente, poate contribui, pe lângă scopul ei științific, la crearea unei necesare educații anti-trădare, în rândul generațiilor care vin din urmă.” Prof. univ. dr. Corvin Lupu

Omniprezenta Securitate, singura instituție competentă în a-i împărți pe români în buni și răi, de care s-a temut atât de mult poporul român, ori care a făcut la un moment dat să se zguduie chiar și NATO, a devenit în ultimii ani ai regimului comunist un monstru cu picioare de lut care, la cea mai serioasă confruntare s-a prăbușit, dar a reușit să-și conserve structurile de bază și forțele sub aripa ocrotitoare a Ministerului Apărării Naționale. Duplicitatea a fost spiritul predominant în care și-au desfășurat activitatea majoritatea ofițerilor acestei instituții, cel puțin în ultimii ani ai regimului comunist. Duplicitatea se regăsea nu numai în activitatea profesională, ci în tot ceea ce se gândea și realiza în familie,în cercuri de prieteni, în discuții și chiar în gestica ofițerului de securitate ca simplu cetățean.” Prof. univ. dr. gl. bg. SRI (r) Cristian Troncotă.

Este așteptat un numeros public și, de asemenea, invităm presa locală să participe la acest important eveniment editorial medieșean, la acest început de primăvară.

afis lansare carte lupu

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe mai 10, 2016.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: