Mediașul sărbătorește 10 ani de servicii noi de bibliotecă adresate comunității sale locale


În data de 1 martie 2017, Primăria Municipiului Mediaș organizează o serie de evenimente culturale la Biblioteca Municipală ,,St. L.Roth’’ cu scopul de a marca cei 10 de existență ai instituției de cultură, într-un spațiu modern dotat cu mobilier nou și aparatură necesară noilor servicii destinate comunității.

La Bibliotecă pe lângă serviciul tradițional,  oferta de cursuri, ateliere, seminarii, simpozioane a crescut din an în an, astfel că au fost atrași noi utilizatori care să deschidă pentru prima dată un computer, să vorbească cu rudele prin camerele web, să învețe despre istoria locală și dansuri medievale, să participe la cursuri de prim ajutor sau la schimburi de experiență cu utilizatori din alte biblioteci.

În urmă cu șase ani, Mediașul a intrat în Programul Național Biblionet implementat în România de către Fundația IREX în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), iar acest lucru a însemnat înființarea unei rețele de biblioteci dotate cu calculatoare și cu internet pentru public (CIP).  Programul Biblionet  a fost cea mai importantă investiție în direcția realizării unui sistem durabil de biblioteci publice moderne realizată în România, finanțat de Fundația ,,Bill & Melinda Gates’’.

Prin cursurile de formare și tehnologia furnizată, Biblionet România a sprijinit Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ din Mediaș să asigure servicii îndreptate către  comunitatea locală, sub forma unui parteneriat între IREX, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Primăria Municipiului Mediaș, respectiv Consiliul Local Municipal.

Biblioteca din Mediaș a devenit un spațiu de întâlnire între generații, o pânză de in pe care acul și ața transcriu literă după literă, gândurile celor care au trecut pragul  acestei instituții culturale, fie că au fost scriitori, artiști plastici, meșteșugari, bibliotecari din țară și din străinătate, voluntari din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, căutători de povești minunate despre oameni care sfințesc locul. Cartea ,,Căutării de povești’’ scrisă de Vlad PetreanuRadu ParaschivescuCatalin StefanescuIrina Pacurariu stă mărturie în acest sens.

La ceas aniversar, printre altele, te invităm să îți faci un selfie în Bibliotecă, să participi la evenimentele care se vor derula începând cu orele 9 ale dimineții, să bei un ceai și să citești o carte într-un colț special amenajat, ca să afli ce gust ale lectura și să împletești brățara prieteniei cu o carte preferată, să asculți povestea familiei din Olanda despre tradițiile și obiceiurile acestei țări, să fii un descoperitor de comori, descoperindu-te pe tine…într-o Bibliotecă.

Să urăm ,,La Mulți Ani !’’  atât Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’, cât și bibliotecarilor care au schimbat rolul acestei instituții în comunitatea locală și să ne unim forțele pentru a dezvolta în continuare noi servicii care să aducă bucurie atât celor mai mici utilizatori, cât și seniorilor, sărbătorind împreună în acest an și cei 750 de ani de existență documentară a Mediașului.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe februarie 24, 2017.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: