Săptămâna Națională a Voluntariatului sărbătorită de Voluntarii Cărților din Bibliotecă sub sloganul: ,,Orice e zi e bună pentru a fi voluntar!’’


Voluntarii Cărților din Bibliotecă vor sărbători în perioada 9 – 15 mai 2016, Săptămâna Națională a Voluntariatului, printr-o serie de evenimente organizate de reprezentanții Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’, împreună cu partenerii din Școala Națională de Gaz, cu Colegiul Tehnic Mediensis, Crucea Roșie – Subfiliala Mediaș și Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș.

Astfel, luni, 9 mai, Săptămâna Națională a Voluntariatului va debuta la Școala Națională de Gaz, de la ora 17.00, la Centrul de Documentare și Informare, unde vom organiza un Concert umanitar cu scopul de a strânge bani și a dărui la final, un computer pentru copiii aflați la Centrul de recuperare neuromotorie pentru persoane cu dizabilităţi „Pruncul Isus” Mediaş. Printre invitați se vor afla Bianca Kadar, trupa Library Spirits, Sergiu Radu, Silvia Sas, Mădălina Oana Vodă. Nu vor lipsi momentele de teatru, dans, filme motivaționale și parada costumelor naționale susţinută de PledoarIE pentru IE sub îndrumarea Cristinei Pustai de la Şcoala Naţională de Gaz. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată și prima carte de povești și desene realizată de Voluntari pentru copiii de la „Pruncul Isus” Mediaş.

În ziua de miercuri, 11 mai începând cu orele 13.00, voluntarii se vor afla în Parcul din Piața Regele Ferdinand I pentru a invita publicul, indiferent de vârstă, la un atelier de handmade, iar în ziua de 13 mai începând cu orele 13.00, la sediul Bibliotecii Municipale se va organiza un atelier de citit și de creat povești.

Totodată, vom deschide Campania de recrutare de voluntari noi care să se implice în proiectele culturale, sociale și educaționale pe care le derulăm în anul 2016, la Bibliotecă, în cadrul Programului de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’’. SNV – Săptămâna Națională a Voluntariatului este o sărbătoare a voluntariatului în care sute de organizații, instituții și grupuri de inițiativă din țară și voluntarii acestora organizează acțiuni și evenimente diverse de voluntariat, în același timp. Numeroase țări din lume sărbătoresc voluntariatul într-o săptămână sau într-o zi dedicată, încă din anii 1943 (Canada).

SNV a fost inițiat în România în 2002 de către Pro Vobis, care a devenit, astfel, coordonatorul național al evenimentului, an de an. Evenimentul a fost implementat de-a lungul anilor în colaborare cu centrele de voluntariat din Romania, cu VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România și, bineînțeles, cu sutele de parteneri locali ai SNV și voluntarii care pun lucrurile în mișcare!

SNV are un slogan nou în fiecare an, menit să mobilizeze voluntari și organizații deopotrivă, în sprijinul promovării voluntariatului. În 2016, sloganul SNV este „Orice zi e bună pentru a fi voluntar!” SNV are loc în fiecare primăvară începând cu anul 2002. La Mediaș, SNV este sărbătorit încă de la primele ediții, evenimentele fiind organizate de ONG-uri în parteneriat cu Centrul de Voluntariat care îşi desfășura activitatea în cadrul Asociaţiei Sinergii Mediaș.

SNV este organizat în cadrul Bibliotecii începând cu anul 2007. De un an de zile, în cadrul instituției de cultură a fost deschis și un spațiu dedicat voluntarilor, în urma realizării Proiectului Voluntarii cărților din Bibliotecă susținut de Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret și derulat la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’, prin Raftul cu iniţiativă implementat la nivel naţional în 16 biblioteci de către Fundaţia Provobis, ANBPR şi Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.

afis saptamana voluntarilor

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe mai 10, 2016.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: