Prin Proiectul „Înflorim Europa!” dezvoltăm creativitatea copiilor, tinerilor și adulților


Biblioteca Municipală „St. L. Roth“ s-a înscris în Proiectul „Înflorim Europa!” o inițiativă a Arthis – Casa de Cultură Belgo – Română, promovată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

afis Europa
Proiectul propune 28 de desene cu flori din întreaga lume, care vor fi colorate de copii și tineri din diferite școli, biblioteci, asociații și ONG-uri din toate țările europene.
Fiecare desen poate fi colorat urmând un anumit model sau lăsând creativitatea și imaginația participanților să se manifeste, în scopul de a încuraja exprimarea artistică cu ajutorul imaginilor.


Proiectul s-a născut la inițiativa artistului belgian Frank Liefooghe, iar Asociația Arthis (La Maison Culturelle Belgo-Roumaine A.S.B.L.) va coordona acest proiect la nivel european.


Pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, va fi organizată, la Bruxelles, o mare expoziție, în care se vor regăsi desenele realizate în cadrul proiectului. La eveniment va fi prezent artistul belgian, precum și alți reprezentanți ai mai multor instituții din Bruxelles.


Așadar, îi invităm pe cei mai talentați copii, adolescenți și adulți să participe activ la acest proiect artistic, care permite realizarea de desene cu motive florale folosind orice tehnică (culori, hârtie, lipici, acuarele, graffiti, materiale reciclate, din plastic sau orice alt material, fără a respecta modelul) și orice tip de material.


Desenele/lucrările sunt așteptate până la data de 20 aprilie 2017 la sediul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth“ din Piața Regele Ferdinand I nr. 1, la Secția de împrumut carte pentru adulți. Modelele propuse de artistul belgian pot fi descărcate de pe pagina www.primariamedias.ro.


In data de 21 aprilie, între orele 10:00 – 14.00 va fi organizat la Bibliotecă un Atelier de creativitate, în cadrul căruia participanții vor asculta muzică, povești și vor colora cele 28 de planșe cu flori.


Alături de bibliotecarii din Județul Sibiu vom sărbători împreună Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, precum și Ziua Bibliotecarului. Cele mai frumoase lucrări realizate la Bibliotecă vor fi expuse în data de 1 iunie în centru, în Piața Regele Ferdinand I, atunci când Primăria Municipiului Mediaș îi va sărbători pe toți copiii, organizând o serie de activități specifice copilăriei.

Reclame

~ de Antonela Sofia Barbu pe aprilie 14, 2017.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: